Hade lite äggvitor över i kylen och blev sugen på att baka lite maränger, den här gången blev det med smak av polkagrisar, själva grundreceptet på maräng kommer från Leila Lindholms bok A Piece of cake
Koka upp grädden med rivet apelsinskal. Servera pajen tillsammans med citrussallad och sorbet. 1 frp sorbet blodapelsinsorbet med ingefära eller någon annan syrlig och fräsch sorbet
Jag har testat för mig en ny variant på maränger idag smaksatta med polkagrisar jag vet att jag läst om det på någon plats men kommer inte ihåg vart så här kommer min variant på dessa maränger
Klä en plåt med bakplåtspapper. Så jag slängde ihop lite polkagrismaränger och det är något av det godaste jag ätit på mycket länge och jag är fruktansvärt stolt över att jag gjort dem alldeles själv och att de blev så snygga
Jag har även gjort dessa med lika mycket mortlade turkiskpepparkarameller och de blir också toppen. Låt vattnet sjuda under skålen och vispa med elvisp tills smeten är fast, ca 10 min
Drömgoda och sega polkagrismarängermed chokladswirl. När man efter ett års bloggande inser att man inte delat med sig av ett enda recept på maränger så blir det här resultatet
Häll äggvitorna i en skål med rund botten. Vänd nu ner resterande socker & polkagrisflisor i marängen och häll ner marängen i en spritspåse eller klicka upp på bakplåtspapper med hjälp av sked
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.