Jag gillar att utveckla mina recept och prova att byta ut lite för att förnya dem. Igår provade jag att experimentera med en av mina favoriträtter - nämligen omelettpizza
Blanda ner kanelen, nystött kardemumma och den malda nejlikan i den varma kokosoljan. Jag har ett amerikanskt recept som skaperskan har fixat till för att passa till bakmaskin, men alla ingredienser finns inte på samma sätt här som i USA, så jag avvaktar ett tag med att testa det, men nån dag ska även det testas
Smaka av och servera direkt till nykokt pasta och sallad. För ett tag sedan gjorde jag en god pastasås med kassler och bearnaise och idag letade jag upp receptet och gjorde en ny version
Något jag tycker mycket om med utvecklingen av min trädgård är att det får ta tid. Den häckväxt jag valt för att rama in trädgården och delar av den är liguster
Jag har valt att döpa inlägget till "Någon typav surdegsciabatta" mest för att som ni ser på bilden nedan, ser styckbröden inte riktigt ut som klassiska ciabattor
Vi åt detta med nygräddade ost- och skinksnurror från frysen. Så här i semestertider när vi har gott om tid på oss att äta frukost brukar jag göra lite mer med äggen än att bara steka, koka eller göra röra
Mina föräldrar kan intyga att de vaknat många mornar under min uppväxt och hittat müsliburken länsad på allt det goda - jag älskar nämligen att komma hem efter en utekväll och leka skattjakt i müsliburken - mycket godare än klockan-fyra-kebaben
Med traditionella tillbehör är dessa typiskt norsk. egentligen varianter av samma sak. Att de dessutom serveras till eftermiddagskaffet och inte som maträtt är kul och ganska smart, så du kan ju alltid ha färskt fikabröd om du får besök, de är dessutom inte proppfulla av socker och kan fungera som ett mellanmål
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.