Hallon går fint att använda i mat. Jag har dekorerat med en av mina spännande perenna kryddörter från Norden, sötverbena - den användes förr som sötningsmedel och har toner av svarta vinbär
Det är givetvis inte något nytt - min kropp är lite av ett måndagsexemplar. Jag visste att hon hade stor kunskap redan innan utbildningen men nu är hon helt garanterat rätt kvinna för att hjälpa mig
Häll över vattnet, sambal oelek, tomaternaoch smula ner buljongtärningarna. Färska musslor skall skrapas och musslor som inte sluter sitt skal när du knackar på dem måste kasseras) Smaka av soppan och rör ner persiljan
Soppa på egen hemgjord buljong är både gott, nyttigtoch billigt. Skrovet som blir över samt vingspetsarna sköljer du av ordentligt i kallt vatten och lägger i en stor gryta
Idag så har det stått en järngryta och puttrat på spisen i några timmar när mina grytbitar har fått koka riktigt möra, en härlig smak får det av att långsamt puttra med vin, lök, morötter och palsternacka
Där köper vi alla våra kryddor som vi använder i vår mat. 8 msk vitt vin. Skala päronen och tag bort kärnhuset, dela dem i mindre bitar, koka dem i vinet ca 25 -30 minuter på låg värme, tillsätt syltsockret, limesaften, vaniljsockret samt lakritsextraktet. Koka upp och låt koka 2 min. 8 msk vitt vin
Denna gången fick det bli marmelad av frukten. Tillsätt vinet, limesaften och syltsockret. Riktigt god är denna marmelad till ost och speciellt till gratinerad getost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.