Minns för flera årsedan när jag såg Two Fat Ladies fritera en lustig blomma på tv. Som jag tidigare skrev odlar vi zucchini här i trädgården och om jag förstått det rätt är det skotten som först utvecklar blommor där stammen sedan blir den färdiga grönsaken
För en si så där 10 årsedan hade vi en favorit här hemma som bestod av kycklingfilé med en sås gjord på grädde och ingefära. Tillslut föråt mig så på det och det har tagit mig 10 ÅR att komma över det
Idag bakade jag åretsförsta lussebullar. Det var faktiskt till viss del efter att jag igår tittade igenom bloggstatistiken och såg att folk hade börjat googla som galningar efter bra recept på lussebullar
När året är nytt är det många som tänkt sig lite bättre av allt, däribland mat och nyttigheter. Låt koka upp och sedan sjuda i cirka 30 minuter tills grönsakerna är helt mjuka
Sedan var det dax för kvällens chansning. Anna hade fått i uppdrag att fixa passande vin till de tre rätterna med hjälp av Systembolagets kunniga personal och jag hade gett mig själv friheten att bestämma över vad som skulle ätas
Årtjugohundratretton har utsätts till internationella åretför quinoa (svensk version). Så, vad passar väl bättre än att bjuda på en snabb quinoalunch idag
Tag en tjockbottnad kastrull, tillsätt köttfonden, rödvinet och svartvinbärsgelen och låt det småputtra tills endast en tredjedel av vätskan återstår, då rör du i smöret och såsen är klar
Vill du färga smeten för du det lite i taget genom att tillsätta lite karamellsmet, fördela smet i en form, sedan tillsätta ytterligare karamellfärg i smeten och fylla nästa form tills all smet är fördelad
Ja, jag lever. Den här bloggpausen blev visst något längre än jag först hade förutsett. Jag har däremot fortsatt att laga mat, baka, jaga nya recept och läst alla fina bloggar där ute i cyberspace
Innan Du börjar steka, värm upp laggen över stektemperatur och sänk sedan värmen. Från början hade Anders och jag tänkt ut "Fira in 2012 med 12 olika rätter", men på vägen kom en sista, trettonde rätt, därmed föll den planeringen. Servera med gräddfil, kalixrom, regnbågsrom (båda var suveränt goda), 300 g rökt lax i skivor, 1 finhackad rödlökSnittar med chévreChevretoast med honung4 st skivor rostbröd, bortskurna kanter och skuren i trekanter200 g chevreost, skuren i 1 cm tjocka skivorhonungtimjanSätt ugnen på 150 grader Celsius. Snittar med hamburgerkött på en bädd av pepparrotscréme4 st skivor rostbröd, bortskurna kanter och skuren i trekanter, rostade i ugnen på båda sidor1 dl creme fraiche1 dl vipad grädde1 tsk riven pepparrot1 krm salt8 skivor hamburgerköttBlanda samman creme fraiche, grädde, salt och pepparrot. Stek i 3 msk smör i tre, fyra minuter på varje sida. Hallontryffel150 g frysta hallon1 dl grädde1 msk honung300 g mörk choklad i bitar (köp en bättre kvalitet än blockchoklad)Koka upp grädde och honung och lägg i chokladbitarna
Sitter och lyssnar på mattrender på Arlas pressfrukost på Årets Kock. Ett stort antal kockar från norr till söder i landet har intervjuats om trender i köken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.