När man tipsar om hur man får till en hög och fin tårtbotten. Ett tips som ringde i öronen under gårdagskvällen då jag skulle baka entårtbotten och upptäckte att jag inte hade tillräckligt med socker hemma
När man haft en skolavslutningsdag och tipsar om god jordgubbstårta. Precis som vid alla andra skolavslutningar blir jag lika överraskad över att terminen helt plötsligt tagit slut
När man har en tid av firande och tipsar om flädercheesecake med ricotta. Utanför fönstret är molnen tunga och ett dovt muller hörs vittnar om att både regn och åska är i antågande
I Mossagårdslådan somkom förra veckan skulle det finnas en majrova. Nåja, jag gjorde som jag brukar göra med kålrötter - bräserar dem mjuka med lite syra, lite sötma och lite piff
Om du har en hel lax så kan du fylla den med purjoröran men jag brukar alltid göra mycket röra med extra purjo och dill så det får inte plats och då får den ligga bredvid eller under laxen
En shot omdagen. Ska vi kanske försöka hålla sig någorlunda friska denna höst & vinter så tror jag den här magiska drycken hjälper oss en bra bit på vägen
Igår lagade jag ett långkok, en chili, som jag fått tips om från Maria. är det samma som kummin. Intervaller var bra krydda och kanske inte rätt uppladdning för långkok, men lite tjuvsmaskande på nachosen och det färska brödet så gick det fint
En surdeg håller hur länge som helst omman bara friskar upp den emellanåt. Som sagt tidigare så mixtrar jag en hel del förnärvarande med surdeg och jästmängder i både bullar och bröd och försöker lära mig så mycket det bara går av de som kan
En perfekt bjudningsrätt, som dessert, bland kakfaten på ett kaffekalas eller bara rakt upp och ner när suget sätter in tillsammans med en kopp kaffe eller te
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.