Låt omeletten ”stå till sig och ”stanna” i konsistens före du kär upp den i portionsbitar. Häll av och lägg ner i ugnsfast form tillsammans med den gröna blasten från en stor purjolök
Häll i äggsmeten, rör lite i botten med en gaffel. 14 bacon. 1färska örter, t ex oregano, basilika eller hackad gräslök. 1Stek baconskivorna och lägg dem på ett hushållspapper. 1Lägg på baconskivorna
Eller med skinka… Du bestämmer vad du vill fylla din omelettmed. Lägg ner grönsakerna i pannan, krydda med lite herbamare, finhackad torkad vitlök och grovmalen svartpeppar
Servera med klippt gräslök ovanpå. Häll över äggsmeten och toppa med tomaterna. Fördela potatis och bacon i stekpannan (ta en ugnsform om pannan inte är ugnssäker)
Det blir en rejäl, hög och matig omelett som ska stå en stund på spisen med lock när den tillagas. Det finns en omelett som faktiskt slår alla andra på fingrarna hur tunna, krämiga och vällagade dom än är och det är denna rustika bondpanna som jag kallar den
Sätt ett lock på stekpannan och låt omeletten bli klar medan du steker bacon och lök. Omeletten bli krämig och fin när den får sköta sig själv under locket
Strö över tomaten, fetaosten, gräslöken och dragonen och stek omeletten till önskad konsistens. Jag däremot var inte det minsta sugen på våfflor, så ist fick det bli en mumsig omelett ist
Tänk på att när laxen blir varm fäller den ut sälta i omeletten, så var därför försiktig med saltet. Hetta upp en teflonpanna och häll i omelettsmeten i olika omgångar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.