Strö sedan gremolatan över ossobucon innan servering. Fräs riset i smör med löken och saffranen. 4 skivor färskt kalvlägg (fläsk, funkar med) ca 5 cm tjocka skivor. 2 dl tomatsås från ossobucon. Sätt på locket och låt det sjuda på medelvärme i ca 1 1/2- 3 timmar. Blanda i 2 dl tomatsås från ossobucon och häll på vatten. 4 skivor färskt kalvlägg (fläsk, funkar med). 2 dl tomatsås från ossobucon
Fruktig smak med inslag av fat, skogsbär, körsbär, färska örter och choklad. Ossobuco som ni säkerligen har bekantat er med tidigare är kort och gott en väldigt bra rätt
Smaka till sist av med salt och nymald svartpeppar. ekologiska citroner. Om du tycker att såsen är för tunn, kan du reda av med lite majsstärkelse utrörd i lite vatten
Tillsätt tomaterna med sitt spad, salt, peppar, tomatpuré, vin, vatten, kalvfond och kryddor. Strö gremolatan över köttet och bjud grytan rykande varm tillsammans med ris eller kokt pasta
Grytan är nog antagligen proppfull och det kan vara svårt att röra om. En Ossobuco är rolig att laga, det handlar inte om millimeterprecision med råvarorna, har man personliga favoriter som exempelvis palsternacka eller stjälkselleri går de också bra att ha i
Ingredienser Portioner. 4 ca 1200 g kalvlägg ca 1/2 dl vetemjöl 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 morötter 1/3 liten rotselleri 3 msk smör eller margarin 2 1/2 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin 500 g krossade tomater 1 apelsin 1/3 kruka timjan 1 lagerblad salt och peppar Gremolata 1 citron 1 vitlöksklyfta 3 msk hackad persilja 3 msk olivolja Till servering pasta Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Slå på grädden, börja med hälften och koka ihop till krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar. 1800 g kycklinglår 3 gula lökar 2 klyftor vitlök 300 g rotselleri 0,5 dl persiljestjälkar 2 msk olivolja 4-6 morötter 2 bukar krossad tomat 3 dl vitt vin 4 dl vatten 1 kycklingbuljong 1 kg blomkål 1 pkt saffran 2 dl grädde salt och peppar 1 msk smörTill OssoBuco
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.