Osso buco
blinder406
blinder406

Osso buco

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1200 g kalvlägg
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 1/3 liten rotselleri
  • 3 msk smör eller margarin
  • 2 1/2 dl vitt matlagningsvin
  • 500 g krossade tomater
  • 1 apelsin
  • 1/3 kruka timjan
  • 1 lagerblaf
  • salt och peppar
  • GREMOLATA: 1 citron, 1 vitlöksklyfta, 3 msk hackad persilja, 3 msk olivolja
  • TILL SERVERING: pasta

Beskrivning

    1. Snitta kanten på köttbitarna och vänd dem i vetemjöl.
    2. Skala lök, vitlök och rotfrukter. Skiva löken och skär rotfrukterna i tärningar.
    3. Bryn köttet i det mesta av matfettet och lägg det i en gryta. Fräs lök och rotfrukter i resten av matfettet och lägg dem på köttet.
    4. Häll över vin, tomater och saft av pressad apelsin. Lägg på timjankvistar, lagerblad, krydda med salt och peppar.
    5. Koka grytan på svag värme ca 1 1/2 timme eller tills köttet lossnar från benet.
    6. Riv skalet av citronen och smaksätt grytan med lite pressad citronsaft.

    GREMOLATA: Blanda citronskal, hackad vitlök, persilja och olivolja.

    TILL SERVERING: pasta och gremolata.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.