1. Snitta kanten på köttbitarna och vänd dem i vetemjöl.
2. Skala lök, vitlök och rotfrukter. Skiva löken och skär rotfrukterna i tärningar.
3. Bryn köttet i det mesta av matfettet och lägg det i en gryta. Fräs lök och rotfrukter i resten av matfettet och lägg dem på köttet.
4. Häll över vin, tomater och saft av pressad apelsin. Lägg på timjankvistar, lagerblad, krydda med salt och peppar.
5. Koka grytan på svag värme ca 1 1/2 timme eller tills köttet lossnar från benet.
6. Riv skalet av citronen och smaksätt grytan med lite pressad citronsaft.
GREMOLATA: Blanda citronskal, hackad vitlök, persilja och olivolja.
Strö sedan gremolatan över ossobucon innan servering. 2 dl tomatsås från ossobucon. Blanda i 2 dl tomatsås från ossobucon och häll på vatten. 2 dl tomatsås från ossobucon
Ossobuco som ni säkerligen har bekantat er med tidigare är kort och gott en väldigt bra rätt. Ossobuco betyder just ben med hål i och det här med att använda benlägg ger otroligt mycket smak, men det är kanske inte alltid man får tag på det och då kan man göra som vi gjort här, ta Karré för fanken
Jag kände för en Ossobuco och då blev det så. Ossobuco är en gryta som inte är så tung som man kan tro, faktum är att jag upplever den som ganska frisk och lätt
Ingredienser Portioner. 4 ca 1200 g kalvlägg ca 1/2 dl vetemjöl 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 morötter 1/3 liten rotselleri 3 msk smör eller margarin 2 1/2 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin 500 g krossade tomater 1 apelsin 1/3 kruka timjan 1 lagerblad salt och peppar Gremolata 1 citron 1 vitlöksklyfta 3 msk hackad persilja 3 msk olivolja Till servering pasta Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.