Jag är faktiskt riktigt nöjd med slutresultatet, frasiga gifflar med ost och skinka som fyllning. Andra fyllningar kan vara brieost och salami eller fetaost och soltorkade tomater
Gifflar är perfekt att ha med sig på utflykter, tävlingar mm. Det här behöver du till cirka 25 gifflar. 2 dl riven Ost25 mindre skink- bitar. Dela degen i fyra delar och rulla ut dem till cirklar , så de ser ut som pizzabottnar, och dela dem så att det blir som 8 st pizzaslicetrianglar och lägg på ost och skinkbitar på varje triangel. Sedan penslar du gifflarna med uppvispat ägg,Strö över sesamfrön och låt dem jäsa ytterligare i cirka 30 minuter. Klara att serveras Det här behöver du till cirka 25 gifflar
Fördela skinka, dijonsenap, tomat och ost på filéerna. 4 Kycklinglårfilé, salt och peppar, 4 skivor rökt skinka, 4 msk dijonsenap, 4 skivor tomat, 4 skivor tjocka emmentaler eller annan smakrik ost, smör att pensla med, grillkrydda eller annan kryddblandning jag använder till kycklingen”Santa Marias Chicken & Steak” suveränt
Vispa ihop ägg + gräddmjölk och rör ner den rivna osten, salt & peppra. Ta ut pajen ur ugnen och fyll den med skinka och purjolök, häll över äggsmeten & lägg på tomatskivor
Häll ner äggen i pajskalet och toppa med riven ost. 2-4 dl riven lagrad ost. Strimla skinkan och varva skinka och 2 dl av osten i pajskalet. 2-4 dl riven lagrad ost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.