Ostkaka gjord på ägg, grädde och keso är bra LCHF-mat. God som den är istället för omelette till frukost eller i en mindre portion som dessert, med bär och grädde
Den blev helt okej. Servera ostkakan ljummen direkt ur formen med hallonsylt och vispad grädde. Har gjort en liknande ostkaka en gång förut, men det var väldigt många år sen
Servera ostkakan ljummen med hjortronsylt och vispad grädde. 1500 g KESO® cottage cheese ekologisk naturell. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 4 ägg 2 msk strösocker ½ dl vetemjöl 500 g KESO® cottage cheese ekologisk naturell 3 dl Arla® ekologisk vispgrädde 1 dl hackad mandel 2 hackade bittermandlar 2 dl hjortronsylt 2 dl Arla® ekologisk vispgräddeGör så här Sätt ugnen på 175°. Häll i en smord ugnssäker form och grädda i mitten av ugnen 35-45 min
-). Ostkaka är himla gott, men den "riktiga" småländska ostkakanmed ostlöpe tar sin lilla tid att göra så därför fick det bli en busenkel snabbvariant medkeso, så mumsigt
Servera den ljummen med en god sylt, lättvispad grädde och lite färska bär. Jag gillar egentligen inte ostkaka men den här blev så god att tom jag tog två portioner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.