Färskafikonmed gorgonzola ochhonungFikonHonungGorgonzolaPepparSkivafikonen i ca en halv centimeter tjocka skivor, lägg på en teskedsstor bit gorgonzola på varje skiva, klicka på lite honung och peppra
Bryt osten i bitar och lägg på pastan tillsammans medvalnötter. Strimla zucchini till långa breda remsor med en potatisskalare, strimla sallaten och fräs dem sedan i en stekpanna med några matskedar olivolja
Baconstekta dadlar med fetaost, färskafikonoch knäckesticks. Jag lade upp allt på ett stort runt fat, fetan i mitten och dadlarna runtom med varsin tandpetare i
Osten är en Kvibille ädelost, sedan ligger det en bit färsk fikon inflygen direkt ifrån Malta och detta binds samman med en droppe balsamvinäger ifrån Italien
Skeda över fikonenmed sås. Lägg osten på plåt med bakplåtspapper. Rör i vaniljsocker ochvalnötter. Lägg i fikonen i klyftor och låt sjuda ett par minuter
Dela fikonen i klyftor och arrangera på ett ugnsfast fat. Strö över lite flingsalt och ställ åt sidan. Riv eller hyvla osten över fikonen, ringla över honung och ställ in i ugnen tills allt får fin färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.