Smaksätt med citron och vitpeppar eller cayennepeppar. Vispa samman ägg och vin i bunken tills det börjar tjockna, vispa vidare i smöret, litet i taget, det skall bildas en majonnäsliknande sås, tag av från värmen innan du vispat i allt smör
Torka fänkålen, blanda runt den med dressingen och dillen. Vispa ner vinäger, senap och socker. Saffransfänkolen passar väldigt bra tillsammans med krämig fisk- och skaldjursgryta
Ostron äts ju oftast traditionellt med antingen en klyfta citron eller schalottenlök i vinäger, inget ont i det men den här kombinationen tycker jag själv är aningen vassare
Ostronmed rödvinsvinägrett och bubbel. Till ostronen hade vi så klart färskpressad citron men också en rödvinsvinägrett som balanserar upp ostronetoch är toppen ifall man inte ätit särskilt mycket ostron förut och vill ha en lite snällare smak
Jiang cong shenghao - Ostronmed ingefära och salladslök. Det här är en enkel och mycket välsmakande wok men det krävs ganska många ostron för att det ska bli någon större mängd
Hur underbart är det inte att njuta av egen syrad gurka på Ryskt vis medsmetanaoch honung. Råkar du snubbla över ett par kg importerad Västeråsgurka nu under senhösten (vilket torde vara ganska svårt) så hittar du receptet på syrad gurka här
Plasta in eller rulla in i folie, och lägg i frysen med skarven nedåt. Jag vill i alla fall dela med mig av receptet till er eftersom jag tyckte det blev så bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.