Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Kavla sedan ett par gånger med kruskavel. Kavla åt olika håll så att du får ett fint mönster. Kavla först ut, med vanlig kavel, till tunna kakor, ca 3 mm tjocka
Degen är smidig och enkel att kavla, vilket alltid är ett plus. Tunnbröd. Det tar lite tid att kavla och grädda bröden en och en, men det är inte mycket värre än att steka pannkakor och resultatet är väl värt den lilla uppoffringen
Använd rikligt med mjöl när du kavlar ut brödkakorna. Borsta bort det mesta av mjölet sedan. Kavla ut bitarna till runda kakor, ca 15 cm i diameter, gärna med kruskavel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.