Place the tomatoes on the lower oven rack and the vegetables on the upper rack. Preheat oven to 425 degrees Fahrenheit with two racks in the middle positions. After 20 minutes, remove both pans from the oven. Use a spatula to toss the vegetables, then arrange them in a single layer again and put them back in the oven for an additional 10 minutes or so, until they are cooked through and golden
En enkel men mycket god matträtt. Du kan använda vilka grönsaker som helst och ett tips är att använda grönsaker som du redan har i kylen och som kanske behöver användas innan de blir dåliga
Mix the lentils with the roasted vegetables. Lentils & ovenroasted vegetables (3-4 servings). Preheat the oven to 220C/428F. Add the spices thyme and sea salt, mix and put it in the oven for about 35-45 minutes. Lentils & ovenroasted vegetables (3-4 servings)
Sätt ugnen på 200 grader. Skiva aubergine, zucchini och tomater i 3-4 mm tjocka skivor. Lägg upp dem i grupper på en plåt eller i separata skålar och ställ åt sidan tills vidare
Varför gör jag inte den här klassiska franska grönsaksröran oftare. Väldigt enkelt, gott och nyttigt. Dessutom passar den som tillbehör till det mesta, bland annat till födelsedagsmiddagen i lördags då vi åt halloumi- och basilikapanerad kycklingfilé och potatistårta med västerbottenost
Ratatouillen blir ännu godare om den får stå i kylen över natten. Koka ratatouillen i minst 20 minuter på medelvärme under lock. Koka gärna ratatouillen längre upp mot en 40 minuter
Jag lagade denna mycket goda ratatouille härom dagen och har nu ätit den tre dagar i rad. Funkade utmärkt med vanlig pasta, men var ännu godare när jag hade tortellini och serranoskinka till
Uppe på bergstopparna klättrar stenhusen i de provencalska byarna. Som en hyllning till detta fattiga kök kommer en ratatouille med ugnsbakade grönsaker som gratineras med tomatsås och chèvre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.