Oxfiléibit ca. Ta ut filén och dra av överskottet av marinadenmed handen. Blanda oljan, vitlöken och saltet, smörj infilén och lägg i en plastpåse töm i resten av marinaden
Spraya med olja och krydda medvalfria kryddor. Slå på konjak och smaka av med salt och peppar. En milstolpe eller vad ska man säga, idag lagade vi murkelsås, det är något jag aldrig gjort tidigare
Vitlökssmörmedpersilja. En riktig gammal klassiker, Oxfile provencale. Börja med att skala potatisen och skiva för hand i tunna skivor som du sedan lägger i kallt vatten så att stärkelsen får dra ut
Smaksätt eventuellt medlite salt om det behövs. Bind upp köttet om det behövs. Förkoka små jämna potatisarmed skal och bryn dem därefter ilite smör så att de får jämn färg runtom
Har ni fått tag i en bitoxfilétill nyår, men fortfarande inte bestämt vad ni ska göra med den. Svampsåsen smakar lite mer skog om man mortlar i ett par torkade enbär i den, och att lindainoxfilénilite parma är ju en gammal klassiker
Nu ikväll har vifirat Matte som fyller år idag, hiphip hurra, det blev en riktigt god middagmed helstekt oxfilé som serverades med en potatis & palsternacksgratäng samt en god rödvinsås
Gröp ur dem och blanda potatisenmed ost, chili, smör och salt. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt grädde, soja, madeira och peppar och låt det småputtra ett par min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.