På svenska hade vi väl sagt, smördegsinbakad oxfilé med lite gojs i. Nej men jag såg på Amerikanska masterchef att de gjorde Wellington och blev sugen på att prova
4 skiva oxfilé. Tina smördegen enligt förpackningens anvisningar. Kavla ut smördegen tunt och tag ut runda bitar, så stora att de senare går att vika runt köttet
Putsa oxfilén och skär fyra tournedos. Lägg oxfilén på plåt med bakplåtspapper. Hade en bit oxfilé kvar i frysen och hittade detta recept i Allt om mats köksskolaFör fyra personerIngredienser0,5 kilo oxfilé200 g smördeg1 uppvispat ägg1 msk smörsalt, pepparDuxellesmassa0,5 gul lök50 g rökt skinka75 g champinjoner1,5 msk smör1 tsk tomatpuré0,5 msk koncentrerad kalvfond0,5 dl vattenMadeirasås1 schalottenlök1 msk + 0,5 msk smör0,5 msk duxellesmassa1 dl madeira1 dl rött vin1,5 msk koncentrerad kalvfond1,5 dl vatten1 kvist timjan1 msk svartvinbärsgelé2 tsk MaizenasaltGör så här. 0,5 kilo oxfilé
Här kommer en rätt som nog många tycker är rätt retro. Det har aldrig brytt mig speciellt mycket vad som är retro, inne eller ute, jag äter det jag tycker är gott, och detta är gott
Vad sägs om råbiff till förrätt, OxfiléWellington till varmrätt och så en hallondessert som vi dessvärre gick "bet på", så den delar jag inte ens med mig här
Jag var nog inte ensam om att se Gordon Ramsays julspecial där han lagade oxfiléWellington. Nu var det tyvärr svårt att hitta oxfilé i butikerna men vi fann en lagom stor bit nötfilé som såg fin ut och det funkade också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.