Lägg ut köttskivorna och krydda med salt och peppar. Fäst med en tandpetare. Prova med en tandpetare. Lyft upp det med en hålslev och lägg det i en form som täcks med aluminiumfolie för att hålla varmt
Smaka av med salt och peppar. Gräddsås. Servera med kokt potatis. Strö över rikligt med hackad perskilja. Skär köttet i 12 skivor och banka ut dem till 2-3 mm tjocklek
Rulla ihop och fäst med en tandpetare eller knyt med ett steksnöre. Gräddsås. När alla ruladerna är stekta häller du vatten i pannan tillsammans med fonden och rör om
Tillsätt grädden och låt såsen koka upp och smaka till sist av den med salt och peppar. Smaksätt såsen med t ex gelé, mesost, dragon, salvia, senap eller ädelost
Häll på vispgrädde och smaka av med vitpeppar. Gräddsås på buljongtärning - ger 5 dl färdig sås. En enkel gräddsås som blir gräddig och god även fast den enbart innehåller ca 20% grädde
Smaka av med salt och peppar. 1nymald vitpepparKoka upp kalvbuljongen med grädde och svartvinbärsgelé. 3 dl kalvbuljong (gärna reducerad sky från kalvstek, men vatten + konc fond går också bra)
Rör ut vetemjölet med lite vatten eller steksky. När såsen är i den konsistens du önskar, smaka av och tillsätt eventuellt av med mer gelé, soja eller vinäger
Blanda ströbröd med grädde och tillsätt därefter färs, den mjuka löken och övriga ingredienser. En tomatsås kan också funka, men i kväll blev det alltså gräddsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.