Du kan ha i lite vodka ifall du vill ha en drink med alkohol. Börja med att köra Hallonen och isen i mixern i ca 2 minuter, så att isen är krossad. 2-3 dl apelsinjuice med fruktkött
Varva med smulade digestivekex. Varva jordgubbsmarinaden med grädde och digestivekex. Sommarens enklaste dessert Spara Skriv ut Förberedelser 2 Minuter Tillagningstid 2 Minuter Total tid 4 Minuter Portioner. 5 Ingredienser 500 g jordgubbar 2 msk socker saften från en halv citron 0,5 dl vatten 4 dl lättvispad grädde med 1 msk socker 10 smulade digestivekex Instruktioner Skär upp jordgubbarna i mellanstora bitar och blanda med socker, citronsaft, och vatten
I år är inget undantag utan vi har redan hunnit med ett par satser med vinbärssaft. Den här gången har jag dock ändrat om receptet lite och numera kommer jag att fortsätta göra röd vinbärssaft med vanilj
Smaka av med salt och vitpeppar och låt blandningen svalna. Servera med en fräsch sommarsallad. Tryck ut pajdegen i en form, nagga den i botten med hjälp av en gaffel och förgrädda i 200° i cirka 10 minuter
Så istället plockade jag bär, gjorde paj, diskuterade fram idéer med Mr C vad vi ska göra med vår pergola, skurade sittbänken som ska få sig en omgång med färg och så tog jag typ tio kallduschar för att svalka min bastu till kropp
Blanda med sallad, kapris, ägghalvor och klipp över lite gräslök. Servera med den kalla romsåsen. 14 sötpotatisar, medium storlek. 1300 g sallad sallad, valfri 4 ägg, kokta 4 sötpotatisar, medium storlek 600 g laxfilé salt o peppar gräslök, ett knippe. Lägg in laxen i ugnen med lite salt och peppar, på ca 200-225 grader i ca 10-15 minuter. Blanda crème fraiche med rom, citronsaft och citronpeppar och ställ i kylen i ca 20 minuter Skär upp den kokta sötpotatisen på ett stort fat och dela den färdiga laxen i små bitar
det är en härlig årstid, men i år upplever jag det som att jag inte fått tillräckligt med sol. I något sorts terapeutiskt syfte bokstavligt talat pushar jag här på bloggen ut de sista drinkrecepten i min lilla serie "Sommarens drinkar", som en hommage till den gångna sommaren, som bjöd oss på så många goda måltider och drinkar, och så många trevliga stunder
Lägg köttet i dubbla plastpåsar. Skölj sparrisen, paprikorna, championerna och skala löken. Dela på paprikorna och lök i lagom stora bitar, om championerna är stora så delar du dom också
Nu när sommarens alla festligheter står för dörren, skolavslutning, student, midsommar eller bara fira att de är sommar så ska de ju firas med en riktigt god tårta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.