en oemotståndlig god och saftig kaka med en underbar smak utav nötig mandel och kryddig kardemumma. Servera kakan med vispad grädde, vaniljsås eller bara som den är
Mandelmjölet gör att den här päronkakan blir lite härligt seg. En annan fin päronkaka hittar du här. Servera med något vaniljigt, eller precis som den är
Päronkakan innehåller även mandelmjöl, vilket ger en fin och mild smak av just mandel. Här ser ni en mejerifri och glutenfri päronkaka (och såklart är den utan tillsatt socker)
Smält sedan smöret till övre degen och blanda med mjölet till en grynig massa som du strösslar över kakan och tilö sist har du över den flagade mandeln
Jag hade skrivit ett helt annat inlägg tills idag, men efter att ha bakat denna goda och saftiga päronkaka kände jag bara att denna måste få komma med idag
200 g sötmandel. Rosta mandlarna i en torr varm stekpanna. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt mandlarna och koka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig
Smaksätt med citron. Mandelmjölet binder ju inte lika bra som vetemjöl så det kan ju vara därför. Denna gång en fransk päronkaka som faktiskt var lite för "kladdig" för min smak
Ont om tid är det också gott om så idag jobbar Bevemyrs pragmatiskt och slår fyra goda flugor i en smäll och bloggar ett helt gäng med juliga godisrecept på en gång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.