en oemotståndlig god och saftig kaka med en underbar smak utav nötig mandel och kryddig kardemumma. Servera kakan med vispad grädde, vaniljsås eller bara som den är
Jag gjorde precis en så ljuvlig och saftig glutenfri päronkaka. Till och med Vincent tyckte om den, och han ratar typ alla bakverk han får smaka (oavsett socker eller inte)
Smält smöret och blanda med mjöl och vatten till en smidig deg, ta lite mer mjöl om du behöver. Smält sedan smöret till övre degen och blanda med mjölet till en grynig massa som du strösslar över kakan och tilö sist har du över den flagade mandeln
Jag hade skrivit ett helt annat inlägg tills idag, men efter att ha bakat denna goda och saftiga päronkaka kände jag bara att denna måste få komma med idag
Rosta mandlarna i en torr varm stekpanna. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt mandlarna och koka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig
Smaksätt med citron. Denna gång en fransk päronkaka som faktiskt var lite för "kladdig" för min smak. Servera kakan varm eller ljum med lite vaniljglass eller vispad grädde
Då är det otroligt smarrigt med kanderade mandlar. Smaksatta med kanel. Smaksatta med kakao. Jag har alltid gillat sötmandel och brukar rosta dem i torr stekpanna, det är verkligen jättegott
Ont om tid är det också gott om så idag jobbar Bevemyrs pragmatiskt och slår fyra goda flugor i en smäll och bloggar ett helt gäng med juliga godisrecept på en gång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.