2 burkar5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade)1,5 dl vatten1 vaniljstång1 tsk pressad citronsaft5 g riven färsk ingefära3,5 dl syltsockerknappt 1 tsk atamon (konserveringsmedel)Koka päronbitar tillsammans med vatten, vaniljfrön, vaniljstång, citronsaft och riven ingefära tills päronen är mjuka
5 st päron. 15 dl strösocker. 10,5 tsk vaniljsocker. 10,5 st vaniljstång. 15 st päron 5 dl strösocker 0,5 tsk vaniljsocker 0,5 st vaniljstångSkala och kärna ur päronen
Blev väldigt sugen på att testa och göra päronmarmelad. Päronmarmelad4 saftiga päron, ca 500 - 600 g1 citrontorkad ingefära, en bit270 g socker1 tsk Melatin + extra sockerSkala och kärna ur päronen, skär i små bitar
Ända sen jag fick systrarna Bergströms kokbok i födelsedagspresent har jag tänkt koka päronmarmelad men brist på tid, päron och energi har stått i vägen, fram tills nu
Just nu är päronen så himla goda och billiga så då passade jag på att göra päronmarmelad. God morgon. Nu är vardagen här igen och jag lyckades krya på mig så pass mycket i går att jag kan åka till jobbet idag
1. Skala päronen och lägg i kallt vatten med lite citron så de inte mörknar. 2. Skär päronen i ca 2 cm stora bitar, lägg i en kastrull och pressa saften från en citron över
Visst är det kul att laborera med råvaror för att finna på nya smaker som får det att rinna i gomvattnet… men ibland behöver man inte det eftersom någon annan redan hunnit före
Skala, kärna ur och tärna päronen. Skrubba 1 lime väl och riv skalet. Pressa saften ur båda. Lägg pärontärningar, limeskal och -saft i en gryta och koka upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.