Jag fick lust att baka, så det blev först lite Morotsbröd och sen även Päronmuffins med kardemumma. Skrivit recepten nedan, jag har lagt ut Morotsbröd tidigare men tål att upprepas, och Päronmuffinsen har jag ändrat lite i receptet
Franska päronmuffins 3 dl socker. Jag vet inte om de är särdeles mer franska än något annat här i livet, men eftersom receptet utgår från en kaka som jag brukar kalla ”den franska päronkakan” kändes det rätt (och onekligen lite exotiskt) att låta prefixet få följa med även i muffinsform
Päronmuffins (16 st normalstora muffins) 225 g vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 nypa salt 100 g socker 1 ägg 2 dl mjölk 0,5 dl grädde 75 g smält smör päronmarmelad Blanda alla torra ingredienser i en skål
Det var länge sedan jag gjorde mina päronmuffins vilket är knäppt för de är så goda. Jag gjorde dom återigen häromdagen (och gjorde om receptet något) så här kommer ett uppdaterat recept
Hacka nötterna och den vita chokladen och lägg det i en skål med 2 msk råsocker. Skala och kärna ur päronen och tärna dem fint och blanda det med det övriga hacket
Hej hej. Igår hittade jag en massa päron i kylen som jag helt glömt bort att de fanns där. Vi har redan massor med frukt på fruktfatet så jag bestämde mig för att göra muffins på päronen
Muffins går snabbt att röra ihop och är snabbt klara för provsmakning vilket är perfekt när man vill ha lite nybakat till fikat eller får oväntade gäster
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.