Receptet på denna kantarellsoppa är en favorit i repris från förra hösten. Härom dagen kokade jag soppa igen och då på kantareller, champinjoner och ostronskivling, som odlas i utkanten av Halmstad
Vi hade lite förhoppningar om att de kanske hade några flaskor vin till vårt vinprovarprojekt eftersom det inte direkt kryllar av "fyndlisteviner" på systembolaget i vår stad
Tjälknul kräver sina timmar först i ugn på svag värme, sedan i saltlag – men åh, så värt det är. Hela familjen är tokiga i detta kött och det blir sällan en smula kvar efter middagen
Koka en sockerlag på 1,5 dl strösocker och 1 dl vatten, låt det bli simmigt, ställ åt sidan. Blanda alla torra ingredienser och vispa mer i smöret Häll i den smälta chokladen, sirap, honung, nötter samt den hackade vita chokladen Rör ihop smeten och klicka ut i 8 klickar- tänk på att de flyter ut rätt mycket. 4 st kakor på en plåt var lagom
Sedan dess söker jag maniskt efter receptet på den perfekta mandelskorpan. Mitt emellan Pisa och Florens, uppe på en kulle, ligger en liten, liten by som heter Lajatico
Så igår när min make kom hem efter en lång dag på jobbet så gjorde jag en supergod kantarelltoast med parmesan och persilja efter ett recept av Markus Aujalay
I synnerhet om man råkar stöta på vildhallon, blåbär eller rentav kantareller. Ja, det sistnämnda behöver jag inte alls oroa mig för eftersom kantarellerna har en inbyggd radar som säger
Men att ta vara på detta röda guld som så få orkar, det är husmorsgöra. De står där på övergivna kalhyggen över hela Sverige och är röda, söta och goda som inget annat
Bred på fyllning efter behag. Efter att i många år ha hållt mig till Anna Bergenströms degrecept ur Nya Annas mat, började jag söka efter något ännu bättre
När jag fick fart på bakandet, förrförra sommaren eller vad det kan ha varit, var det efter att min kompis Henrik, Stor-Henrik, kommit över en säck med supermjölet Manitoba Cream, en Electrolux Assistent och ett recept från Jan Hedhs bok Bröd
Jag har nu bestämt mig att försöka hitta på ett bra lchf recept för bärpaj, Har nu sedan fredagen bakat tre olika bärpajer och den som jag gjorde ikväll är den bästa än så länge
Det finns ingen ände på allt som ligger i mitt knä, och jag har svårt att prioritera bort något. När jag tänker efter så känns det kanske inte så kul ändå
Som vi har snott rundor, bläddrat i tidningar och kokböcker, sorterat genom receptmappar både i datorn och i bokhyllan, klickat runt på nätet i febrilt sökande efter den smarriga röran
Mitt craving efter rödbetor kan bero på att den innehåller en hel rad bra ämnen för kroppen. Visst har vi alla råkat ut för att bli supersugen-få craving- på något speciellt som man känner att man bara måste ha
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.