Jag är sedan några år tillbaka med i något som kallas Pågens brödpanel. Det innebär helt enkelt att när Pågen lanserar nya bröd så får vi hem en låda med bröd som vi får testa och smaka oftast innan dem dykt upp i affären eller precis samtidigt
Några gånger om året provsmakar jag brödnyheter från Pågen. Så även om bröden har funnits i bröddisken sedan början av sommaren kommer här några små tips om vad Pågen har att erbjuda
Bröd750 g formbröd, 18 kantskurna skivor (Jag använde Pågen Längtan fullkornsråg malt)Äggfyllning6 kokta äggGräddfilVitpeppar, saltPersiljaMosa de hårdkokta äggen, blanda med gräddfil till lagom bredbar konsistens
4 skivor Pågens jättefralla (eller Rasker för nyttigare alternativ). Sätt ugnen på 200 grader. Bred mackorna med smör (om du vill), bred 1 msk mjukost på varje macka
2 Pågens Jätterasker (skivad formfranska). Ta en stor plåt eller bricka och lägg ut 3 ½ brödsivor åt ett håll och 4 skivor åt andra hållet så plåten blir täckt
Något som vi inte riktigt kan fatta, men som enligt almanackan är ett faktum, är att det på söndag är första advent och att det idag är endast 24 dagar kvar till julafton
)ÄggmackorIngredienser- 8 skivor grovt rostebröd (brukar används pågens)- 4 kokta ägg - 4 msk majonäs- 1 tsk dijonsenap- 2 tsk worcestershiresås- några droppar tabasco- salt och peppar efter smak- krasse- Smör till brödenSåhär gör du
Pågens Lingongrova är nog Sveriges vanligaste bröd. ” Så lyder Pågens egna slogan för det välkända brödet men detta bröd är även om det innehåller både surdeg och en hel del fullkorn inget hälsobröd, då det samtidigt innehåller ganska rikligt med socker, mycket mer än i de flesta andra industritillverkade matbröd även om det ofta finns mycket dolt socker i andra varianter av industribröd också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.