Kirskålpaj med en enkel sallad och kall sås till är jättegott. Eller egentligen kan jag inte påstå att det smakade så mycket, men det funkade alldeles utmärkt som utfyllnad istället för ruccolan som jag brukar använda i denna paj
När jag lagar stek får jag ofta rester över och förra veckan prövade jag att göra en pajpå resterna, trattkantareller och västerbottenost vilket blev jättegott
Det serverades tre olika matpajerpå dotterns studentfest. Förutom den här med fetaost och annat medelhavsgott i så fanns en tokgod tomat och mozarella paj, den kan ni hitta här
Jag gillar pajer men det är inte så ofta jag gör dem, de är perfekta att ta till när man har många gäster… en buffé med olika pajer är inte så dumt, då kan man ta vad man gillar
Pajdeg. Lägg dem lite omlott som tegelstenar i pajskalet och lägg också i tomaterna. Tryck ut i en pajform och förgrädda i ca 10 minuter. Pajdeg1,5 dl vetemjöl 1,5 dl grahamsmjöl 1 tsk bakpulver 0,5 dl (50 g) flytande matfett 1 dl mjölk
I synnerhet bilder har ju en tendens att läggas på hög så framöver ska jag rensa rejält bland alla mat- och bakningsbilder – för hur många halvdana bilder behöver man egentligen på en och samma paj
LCHF Pajdeg. Sen förvällde jag kålen och hackade den, tog ner den i botten av pajskalet. LCHF Pajdeg. Tryck ut i pajform eller springform och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp ca 30 min
Tryck ut pajskalet i en form. Fördela grönsakerna i pajskalet och häll på ostsmeten. Grädda i 20 minuter eller tills pajen fått en fin gyllenbrun färg. 1 pajskal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.