Jag serverade med mitt goda KÅLROTSMOS – Ni kan annars testa Blomkålsmos eller Brysselkålsmos. Jag testade att göra paneradhalloumi – kallar dom fuskpinnar (istället för fiskpinnar)
Ät med ris ex men håll dig till vitt pga arseniken. Skär skivor av auberginen och squashen och blanda ner i oströran,om du vill kan du vända dem i mjölmix före så de fastnar bättre,jag hoppade
Basen är tahini och grillad aubergine. Jag paneradehalloumi i za'atar och mjöl. När jag åt detta igår satt jag och brädde på baba ganoush på brödet och toppade med tabbouleh och halloumi, men det gör man lite som man vill
) Denna gång med stekta aubergine, champinjoner, min favvo babyspenat och halloumiost ovanpå. Skär aubergine och champinjoner i lagom stora bitar och stek de i smör tills de blir mjuka och få en fin stekyta
Varva aubergine- och squashskivor medhalloumi, rucola och tomat-salsa till fina burgare. Det är lite pyssel innan man får sätta tänderna i dessa “burgare” av halloumi, squash och aubergine, men det är det värt
Paneradaubergine. Vad som gör den här lasagnen så speciell är den färska pastan, och så toppingen. Jag tycker vanligtvis väldigt illa om den grönsaken, konsistensen tycker jag är märklig
Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn. Jag brukade bokstavligt dränka tallriken med såsen (jag gör det fortfarande)
Riv halloumin på rivjärn, blanda med övriga ingredienser, forma till biffar och stek. Jag åt mina med enbart grönsaker, men för er som vill ha potatis till så passar ju det utmärkt också
Toppa sedan med en god tomatsås och väj valfri topping, och grädda igen tills pizzorna är gyllene. 3 dl riven halloumi. Lägg smeten på en bakplåt med bakplåtspapper, forma till 2 runda bottnar, ca 1 cm tjock. 3 dl riven halloumi
Idag blev det panerad lax med hemlagad romsås. Doppa först fileerna i en tallrik med mjöl, sedan i uppvispade ägg och sist vänder du dem i en tallrik med ströbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.