Fiskfilen panerade jag i en klassisk panering med mjöl, ägg och ströbröd. Idag blev det fisk med kraschad potatis i ugn, skolans goda sås ( något omgjord) och syrlig vitlöks sallad
Idag blev det panerad lax med hemlagad romsås. Doppa först fileerna i en tallrik med mjöl, sedan i uppvispade ägg och sist vänder du dem i en tallrik med ströbröd
4 900 g fast potatis Räksås 1 burk räkor i lake (à 360 g) 2 dl gräddfil 2 msk chilisås eller ketchup 1 tsk senap salt och peppar 1 gurka Rödspetta 2 dl vetemjöl 2 dl ströbröd 400 g rödspätta 2 ägg 3 msk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
4 port Detta behöver du 1/2 dl vetemjöl 1 dl ströbröd 2 äggulor salt och peppar 4 stora spättafiléer ca 100 gram smör Blanda ihop mjöl, ströbröd, salt och peppar. 4 stora spättafiléer
Servera med kokt potatis och lite grönsallad. Precis innan potatis och spättorna är klara, slå i räkorna och låt dem bli varma och rör ner resten av dillen
Servera med kokt potatis och lite grönsallad. Precis innan potatis och spättorna är klara, slå i räkorna och låt dem bli varma och rör ner resten av dillen
Så idag blev det torsk till middag, panerad torsk. Servera med den kokta potatisen och dillsåsen. Jag försöker bli bättre på att göra rätter med fisk för det är ju som jag skrivit förut - bara för gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.