4 900 g fast potatis Räksås 1 burk räkor i lake (à 360 g) 2 dl gräddfil 2 msk chilisås eller ketchup 1 tsk senap salt och peppar 1 gurka Rödspetta 2 dl vetemjöl 2 dl ströbröd 400 g rödspätta 2 ägg 3 msk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
4 port Detta behöver du 1/2 dl vetemjöl 1 dl ströbröd 2 äggulor salt och peppar 4 stora spättafiléer ca 100 gram smör Blanda ihop mjöl, ströbröd, salt och peppar. 4 stora spättafiléer
Paneradspätta. Blanda ihop allting, smaka av med en gnutta salt och gurkmeja (för den gula färgen). Servera fisken och såsen med kokt potatis eller potatismos samt tillbehör som ärtor eller sallad
Stek på medelstark värme i smör. Servera med kokt potatis och lite grönsallad. 6-8 Spättafileér. Blanda vetemjöl, ströbröd, salt och citronpeppar på ett fat och
Stek i rikligt med smör några minuter på varje sida. Servera med kokt potatis. 1 tallrik med lite vetemjöl. 1 tallrik med ett lättvispat ägg. 1 tallrik med lite ströbröd + salt
Servera gärma med potatismos och. 300 g färsk spättafilé. Stek på 6-7 av 12, d v s medelvärme, i 2-3 minuter på varje sida utan att paneringen bränns (filéerna skall bli gyllenbruna). 300 g färsk spättafilé
Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn. Jag brukade bokstavligt dränka tallriken med såsen (jag gör det fortfarande)
Idag blev det panerad lax med hemlagad romsås. Doppa först fileerna i en tallrik med mjöl, sedan i uppvispade ägg och sist vänder du dem i en tallrik med ströbröd
Stekt panerad fisk. En av de mest populära rätterna där var stekt fisk med kall sås. Stekt panerad fisk. Det är ju så gott med den saftiga fisken i det frasiga spröda höljet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.