Här kommer ett gott recept på en jättegod fräsch cheesecake med smak av passionsfrukt och lime. Solen är framme idag och jag har redan hunnit vara ute med min lilla son i det fina vädret och iskylan bara biter i huden, så härligt
Smält smöret och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa. Tryck ut kexmassan i pajformen, även upp på kanterna och låt stå i kylskåpet medan du gör pannacottafyllningen
Och fyll med smet. Rör ner smält smör, mjölk, passionsfrukt och rivet citronskal. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)
Kladdkakan medpassionsfrukt kan med fördel också bakas som den är, en underbar kombination. Vad jag gillar med både kladdkaka och den här cremen är att man undviker både det kemiska bakpulvret och det läskiga gelatinet, bara helt naturliga ingredienser
Kör kex och smör i matberedare (eller krossa kexen fint för hand med t. mortel och blanda med smöret i en bunke) och tryck sen ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar botten
Långhelger lämpar sig alldeles särskilt för bakning, tycker jag, så i helgen gav jag mig på en paj som egentligen inte är så svår, men som innehåller en del moment och därmed kräver en del tid - en pannacottapajmed bär
Dekorera ev med lime vid servering. I lördags gjorde jag en god pannacottapaj till efterrätt. Citron och lime är något jag gillar jättemycket i efterrätter så det fick bli smaken på pajen
Vaniljglass, vit choklad med citronsmak och en härlig pannacottapaj. Bilderna i hennes bok gällande detta recept var ett av de första jag föll för, den är så vacker denna pannacottapaj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.