Egentligen vet jag inte vad som krävs av en efterrätt för att den ska få kallas Tiramisu. Det är en klassisk, italiensk efterrätt, och det finns en mängd olika varianter på den
Paolos middag. PARMESANKYCKLING MED ZUCCHINI- & POTATISGRATÄNG. Dagens middag är inspirerad av Paolo Roberto och Ulrika som bjöd på detta i våras, tack för middagstipset
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Strimla bacon. Finhacka lök och vitlök. Skiva blekselleri och morötter. Värm en stekpanna med olivolja och fräs bacon tillsammans med lök, vitlök, blekselleri och morötter
Jag har en förkärlek till dessert serverad i glas. Gillar upplägget att man har sin egen lilla portion av dessert och att ingen annan kan/ska gräva runt i den, haha, och sen ser det ju oftast fint ut också med upplägg i glas då man ser desserten även från sidan så att säga
Ingredienser Portioner. 8 4 äggulor 2 burkar mascarpone (à 250 g) 1/2 dl Amaretto eller konjak 3 äggvitor 1 dl socker 20 savoyardikex 1 1/2 dl kall espresso eller starkt bryggkaffe kakao att pudra över Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Vispa äggulorna,sockret och vaniljsockret poröst. Vispa lätt upp mascarponen och vänd ner i äggsmeten. Ta fram dina glas och doppa kexen i kaffet och spriten
Ingredienser Portioner. 4 Kyckling 900 g fast potatis 2 röda paprikor 2 tomater 2 msk olivolja salt och peppar 1 kg kycklinglår 3 vitlöksklyftor Syrad lök 1 gul lök 1/2 citron Ärt- och basilikakräm 1 dl vispgrädde 250 g gröna ärter 1/2 kruka basilika Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Koka upp välsaltat vatten under lock i en kastrull. När vattnet kokat upp lägg genast ner spaghettin och koka den ”al dente” enligt anvisningarna på förpackningen
Fantastisk tiramisu gjort på mitt vis utan likör. Krämig och ljuvligt god. Förbered den gärna dagen innan servering för godast smak och bäst konsistens på tiramisun
Tiramisu med rabarber och jordgubbar smakar extra somrigt och fräscht. Här ingår varken kaffe eller likör, men med lite vin i kompotten och så klart den goda osten och kexen emellan smakar himmel i mun
2 st ägg 4 msk strösocker 2 msk amaretto eller marsalvin eller konjak eller annan likör 225 g mascarpone eller 150 g kvarg 10% och 2 dl vispgrädde (som vispas) 12 st savoiardikex eller sockerkaka skuren i tunna skivor 1,5 dl starkt kaffe eller 1,5 dl vatten och 4 tsk snabbkaffepulver 1 msk kakao
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.