Avsluta med lite flingsalt och nymald svartpeppar. Lägg getosten på brödskivorna och ringla honung över osten, strö ev över ströbröd, placera på plåt och sätt in mitt i ugnen
Dela smördegsplattorna på hälften och lägg på en plåt med bakplåtspapper. )Förrätten blev gratinerad getost och färska fikon på en frasig smördegsbotten
En förrätt med få ingredienser men som alla är i perfekt harmoni. Hon har nu i sommar upptäckt att getost faktiskt är mycket gott, så nu finns det ju mycket att testa på det området
Men det räcker med en liten bit getost då smaken är ganska mäktig och osten i sig mycket mättande. Fikonet var naturellt men även det kan bakas med i ugnen
Mixa slät med stavmixer och tillsätt grädde. Idag blev jag bjuden på en jättegod paprikasoppa… Jag har fått receptet på ett ungefär så jag skriver lite på en höft, men den känns inte så svår att göra och väldig gott att äta
Getost och rödbetor med grillat surdegsbrödMycket enkelt och går jättebra att förbereda. Grilla brödet och ställ formen med rödbetorna och osten på grillen strax före servering
Rör ner matyoghurten och smaka av med salt. Servera gärna soppan med ett riktigt gott bröd och stick ner stjälkar av selleri eller salladslök i glasen eller muggarna att röra om med
Dessa små underbara godingar serverade jag sedan med en sallad och lite serranoskinka, men självklart funkar de bra till plockmaten, som en förrätt eller som ett tillbehör också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.