Servera med valfria stekta grönsaker, jag valde. Skär 500 gram kyckling i lagomt stora filébitar. Blanda 2 dl vispgrädde, 2 msk balsamvinäger, i msk koncentrerad kycklingfond och 2 st pressade vitlöksklyftor. Häll såsen över kycklingen och grädda mitt i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter
Kombinerad lördags- och Valborgsmiddag medparmalindadkycklingfilé, sås och en svampkräm. Servera kycklingenmed svampkräm ovanpå tillsammans med klyftpotatis, sallad och såsen
Kyckling. Lägg ihop filén igen och linda med parmaskinka. På kycklingen skärs ett snitt på längden så att det bildas en "ficka", var försiktig och skär INTE igenom
Krydda kycklingenmed salt, peppar och oregano. Servera med potatismos eller ris. Linda sedan skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form
Börja med att rosta vitlöken så kan du använda den goda oljan som blir över till kycklingen. Krydda kycklingen och låt den ligga någon timme så tar smakerna åt sig bättre
4 stora kycklingfiléer, dela på hälften salt & peppar 8 skivor parmaskinka 6 – 8 potatisar, skär i klyftor 3 morötter, skär i stavar olivolja 2 vitlöksklyftor, halvera 1 purjolök, hacka 10 champinjoner, dela 1 gul paprika, skär i bitar 1 citron, skär i. - Läs hela inlägget här 4 stora kycklingfiléer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.