Vi åt hasselbackspotatisen tillsammans med en fantastiskt god sous-vide-brisket på gris som jag köpte från Bergslagsdelikatesser, på Wadköpings matmarknad
Lägg potatisen i en smord ugnssäker form och pensla dem med Milda flytande margarin. Pensla med Milda flytande margarin ett par gånger under stekningen
Jag tänkte locka med ett bra recept på ännu en bufférätt - en italienskinspirerad laxfilé som bakas i ugnen med parmesan och som sedan dekoreras med smakrika, dillmarinerade räkor
Krydda med salt, gärna flingsalt. Hasselbackspotatis är himla gott och väldigt enkelt. Ringla över flytande smör, eller skär tunna skivor smör med osthyvel och lägg överst på varje potatis
Lägg potatisarna med den skårade sidan uppåt i en ugnssäker form. På senare år har jag dock återupptäckt Hasselbackspotatisen, inte så konstigt, potatisarna blir både vackra och får en underbar smak
Skär dem i tunna skivor - inte hela vägen igenom - som en hasselbackspotatis helt enkelt. Känn med en provsticka så att potatisen är mjuk och genomkokt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.