-) Har längtat efter att stå i köket en hel dag och redan i kväll förberedde jag lite av tilltugget och bakade spröda parmesankex som jag hittat i en brödbok
De här kexen är parmesankex och blir väldigt spröda och har en god salt parmensansmak och en liten ton av rosmarin eftersom man har torkad rosmarin på kanterna
Snabbfixade Parmesan- och Kumminkex med Höstvin från Kiviks Musteri. När jag var lite yngre, typ mitten på det glada 80-talet, så gjorde ju tacos stor succé i de svenska hemma, även hemma hos oss. Parmesan- och Kumminkex50 g riven parmesanost (ca 1 dl)120 g vetemjöl100 g rumsvarmt smör½ tsk salt1 msk kumminfrön1 msk kallt vattenBlanda samman mjöl, kumminfrön och salt i en bunke. Lägg ut en ganska lång bit plastfolie på en arbetsbänk och rulla ut degen till en lång längd på denna, ca 20-30 cm lång. Grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter eller tills de börjar få lite färg
Jag och Calle gjorde snittarna som vi åt till champagnen och förutom fröknäcke, piroger och parmesankex gjorde vi en hemmasnickrad variant av västerbottenpaj som blev väldigt god
Ugn 220 grader ca 15 -20 minuter. Jag använder muffinsplåt modell större ( 6 formar)Får bli min farsdagspresent till gubben min 220 grader ca. 15 -20 minuter
Lägg röran på parmesankexen och toppa med dillkvist eller finskuren gräslök. Grädda osten i ugnen till den är helt smält och har fått fin färg, det tar ca 6-8 minuter
Pastamaskinen fick Anders i farsdagspresent, men vi har inte använt den än. Klock-pepparkaksformen har någon av våra små juveler lekt med, varefter den har hamnat på avvägar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.