4 4 port pasta (gärna fettucine) 1/2 rödlök 2 morötter 1/2 msk olivolja 1/2 g saffran 1 vitlöksklyfta 2 förp räkor i lake (à 360 g) 1 1/2 dl vispgrädde 1 dl lag från räkorna 500 g passerade tomater salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Blanda såsen medpastanoch servera. Pasta för cirka fyra portioner. Det kändes lyxigt med kräftskärtar ochsaffran på en måndag, men det kan man vara värd
Häll tillbaka pastan i kastrullen och tillsätt under omröring fänkåls-, lök ochsaffransblandningen. Koka upp saltat vatten i en kastrull och lägg i pastanoch koka den al dente
Sila av pastanoch blanda med creme fraichesåsen, lök, kräftstjärtaroch spenat. Pasta. Blanda samman creme fraiche med grovhackad dill, rivet citronskal, citronsaft, salt och peppar i en skål
Blanda den avrunna pastan i såsen, rör om, tillsätt parmesanosten och krydda med salt & peppar. Koka pastan mjuk i rikligt med saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen, (eller gör din egen, se tidigare pastarecept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.