Den här krämiga och goda pastagratängenmed morötter är en suverän maträtt att bjuda både stora och små middagsgäster på, eftersom de flesta inte ens märker att gratängen är vegetarisk
Mixa samtliga ingredienser i en matberedare eller med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Eftersom rödpesto innehåller ca 1/3 soltorkad tomat så är det såklart rätt liberal LCHF. Rödpesto 5-6 port. Rödpesto 5-6 port 50 g pinjenötter
Kvällens middag bestod idag av den här goda pastagratängenmed smak av pesto och stark korv. Blanda pasta, broccli, korv- och grönsaksblandningen medpestosåsen och häll alltsammans i en smord form
Ingredienser Portioner. ca 2 dl 1/2 dl nötter eller frön (t ex mandlar, valnötter, pinjenötter, solroskärnor eller pumpakärnor) 100 g soltorkade tomater 1/2 dl riven parmesanost 1 riven vitlöksklyfta 3/4 dl olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Blanda ihop creme fraiche medpesto, smaka av med salt och peppar. Hade gärna haft en korv med högre kötthalt men de flesta innehåller i så fall paprika som krydda vilket inte fungerar då jag är allergisk mot just paprika
Strimla de soltorkade tomaterna och lägg dem i en skål och mosa dem med stavmixer. Kör allt med stavmixer till en jämn massa och späd med olivolja till önskad konsistens
Ta sen kesella och blanda det med purén och smak sätt till sist med stevia, men var försiktig för överdoserar du blir det lätt för sött, börja med tippen på en kniv, rör om och smaka igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.