En vecka fylld med god mat, sol, skratt och människor jag bryr mig om. Så i fredagskväll invigdes presenten lagom till middagen och mina egenfångade makrillarröktes till perfektion
Det var mycket makrill för några veckor sedan, i samband med vårt besök i Göteborg med omnejd. Vår - eller, i ärlighetens namn min mans krömiga potatssallad, har så klart inte någonting alls gemensamt med sådana obehagliga produkter
Servera makrillenmed nykokt färskpotatis citron och dill samt lite sallad till. Röktmakrill är gott. Man måste inte ha stora anordningar för att röka fisk, det finns enkla små aburökar som är bra också
Innan jag länsade det sista till middagen hade jag även lite machesallad, ½ burk makrill i tomatsås (kvar från i förrgår) och lite av den underbara Grillade paprika- och tomatsåsen och det fick ingå i en alldeles jättegod pastasallad
Skiva svampen och blanda med dressingen. Blanda spenaten med champinjonerna. Servera med nybakat bröd. Tillsätt 1/2 tsk salt och ta några tag med pepparkvarnen. 250 gram rökt lax
Fördela den rumstempererade makrillen på rostade surdegstoast och toppa med chutney. Rabarberfestivalen i Sörmland startade med buller och bång på torget i Mariefred i lördags
Söndagkväll och jag sitter med datorn i knät. Egenröktmakrill och svampplockning. Visserligen även fiskespö men för säkerhets skull köpte jag även två hela makrillar som vi skulle kunna röka och äta under helgen
Blanda med riven pepparrot och yoghurt till önskad konsistens. Smaka av med honung, salt och peppar. Servera fisken med tzatzikin, kokt potatis och sallad eller på knäckebröd
Gör så här Filéa makrillarna. 600 g röktmakrill. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g röktmakrill 250 g fryst bladspenat 3 dl Kelda® mild citronsås
Smaka av med salt och peppar. Toppa med fiskbitar och citron. 2 st makrill. Bred bordsmargarin på bröden. Dela den ena fisken i mindre bitar och spara den andra till garnering
8 knäckebröd (Små runda eller brutna portionsbitar av en större rundel) 100 g lagrad ost (ex västerbottensost) 0,5-1 tsk hel kummin 8 ägg salt 1 dl crème fraîche rapsolja, till stekning 250 g rökt fisk (ex böckling eller makrill) 1 knipplök (eller gräslök) flingsalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.