Örtkryddad patémed linser & morötter är väl ungefär så mycket ”nytt hälsosamt år” det kan bli. Klipp ev en bit bakplåtspapper, smöra den och lägg den i botten, så lossnar patén lättare
Servera patén kall eller ljummen, gärna med saltgurka och vinbärsgelé. Smaka av med salt och peppar. Inspirerad av en paté som jag dök på i Amsterdam på en restaurang jag verkligen kan rekommendera för de som har vägarna förbi, de Waaghals, gjorde jag denna paté på bönor och champinjoner som blev både saftig och god
Har länge velat testa att göra bakelser med pate choux deg. Till dessa bakelser blev det små kransar men jag gjorde även små eclairs som jag tänkte fylla med någon kräm och doppa i choklad
I det ena fallet har man i socker och i det andra fallet har fransmännen faktiskt i lite socker också, men jag tror att vi i Sverige känner oss mer bekväma med att utesluta det
Till julbordet förra veckan gjorde jag en kalkon i ugn med en stuffing på Calvados och Äpplen. Om du inte har termometer så kan du skära med kniv och trycka lite så att vätska sipprar ut, då den är helt genomskinlig så är den klar
Raw randig paté på en ruccolabädd serverad med persiljesås. Hittade en grönsakspaté på veganrecept. Det kunde jag och den blev fräsch och god med rena smaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.