Pavlova är bara så gott, detta är min första jag gör. Jag gjorde en botten i går med ett recept jag hittade men det blev bara pannkaka av det så jag fick göra en ny idag med ett annat recept som blev superbra
-) Jag har tidigare gjort en chokladpavlova då jag tillsatte kakao i marängen, den här gången blev det istället så att jag smälte mörk choklad och ringlade över marängerna innan dom gick in i ugnen (recept från Ica buffé)
Skeda ut marängen i önskad storlek på en plåt med bakplåtspapper. Blanda samman ricotta med lemoncurd. Pavlovamed lakrits, lemoncurd & hallon (14 st maränger, 60 min). Pavlovamed lakrits, lemoncurd & hallon (14 st maränger, 60 min)
Dagen till ära bakade jag en Pavlova-tårtamed hemmagjord lemoncurd. Koka upp citronsaft från två av citronerna samt rivet skal från alla tre, ihop med strösocker och smör
Spritsa ut marängen på bakplåtspapper alt klicka ut med en sked och gör en grop i mitten. Koka upp citronsaften från två av citronerna samt rivet skal från alla tre, ihop med strösocker och smör
Och vill man inte äta upp alla på en gång (vilket jag sällan lyckas med. Det har blivit en hel del proteinbollar/tryfflar med choklad ett tag så i detta recept jobbade jag vidare med lemon curden jag gjorde i gårdagens recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.