Hetta upp en stekpanna med olivolja. Servera med potatis och en god sallad. Stek på medelhög värme ca. Biffarmedmorot och persilja (ca 4 portioner). Gör till 6-8 biffar. Stek på medelhög värme ca 5 minuter på varje sida
Forma till biffar och stek på medelvärme i rapsolja. Nu när jag lagat en del ”biffar”, bollar och falaflar har jag lite inspiration att ta från alla olika recept
Du kan även slänga med andra rotfrukter om du har lust, jag skickade i lite palsternacka och potatis som var över så minska i så fall morötterna med motsvarande mängd
Det här receptet har blivit en ny favorit från Maria Elia´s bok "The modern vegitarian"Biffarna har mycket smak i sig, och förutom att de är fantastiskt goda tillsammans med den något sötare homousen som görs på både morötter och kikärtor och passar perfekt med seltan i feta salladen funkar dom utmärkt att ha till matlådan dagen därpå, om det nu blir något över
Testade göra en ny variant av vegetariska biffar/burgare igår. Oftast brukar jag göra dem med bönor eller linser men här blev det bara morötter och potatis med en mild kryddning av salt, peppar och citron
Tillsätt gärna andra grönsaker om du vill, och kanske vill du byta ut biffen mot kyckling. Ni vet en god gryta, kanske lite kycklingspett med jordnötssås och friterad kyckling med sötsursås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.