Älgstek1 kg älgstek benfri salt peppar 1 morot 1 gul lök 0,5 purjolök 3 msk tomatpuré 2 lagerblad 1 kvist timjan 6 enbär 0,5 l vatten smör, att bryna i. 1Kantarellsås sky (från älgsteken) 5 dl vispgrädde 1 l kantareller smör, att fräsa i salt peppar. 1Mandelpotatisstomp1 kg mandelpotatis 3 msk smör, rumstempererat flingsalt peppar persilja, hackad (och/eller gräslök)
Älgstek1 kg älgstek benfri salt peppar 1 morot 1 gul lök 0,5 purjolök 3 msk tomatpuré 2 lagerblad 1 kvist timjan 6 enbär 0,5 l vatten smör, att bryna i. 1Kantarellsås sky (från älgsteken) 5 dl vispgrädde 1 l kantareller smör, att fräsa i salt peppar. 1Mandelpotatisstomp1 kg mandelpotatis 3 msk smör, rumstempererat flingsalt peppar persilja, hackad (och/eller gräslök)
Smet till PerMorbergs älgfärsbiffar medkantarellsås i Crock Pot. Per Morberg är en riktigt bra kock och de flesta av hans recept är klockrena fullträffar
Låt koka upp och smaka av med gelé, eventuellt lite salt och peppar. Vill du ha tjockare sås, red av med lite redningsmjöl Servera med gelé, sockerärtor och pressad potatis
Servera fläskpannkakan med lingonsylt. Ett recept ur PerMorbergs bok Morberg lagar husmanskost. Härligt att få en anledning att göra denna goda klassikern igen
När rätt temperatur har uppnåtts tar jag ut älgstekarna ur ugnen. En perfekt dag. När ris och sås är färdiga trancherar jag älgstekarna, klickar på en rejäl klick rönnbärsgelé, serverar medkantarellsåsen och njuter med rödvin och en tänd brasa
Fräs lite smör i stekpannan med fläskflottet och klicka i lite smet. Bred ut varje raggmunk med en stekspade och stek dem på medelvärme någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna
Servera PerMorbergs pannkakor med färska bär som är mosade med råsocker. Grädda dina pannkakor i het panna med smör som du vill ha dem, med lagom färg på båda sidor
Ett recept från PerMorbergs bok Morberg lagar husmanskost. Bred ut varje raggmunk med en stekspade och stek dem på medelvärme någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna
Toppa medpersilja och servera med saltgurka. Eventuellt kan köttet brynas först innan det läggs i grytan och är sedan varvat i lager med skivad potatis och lök
Förrätten i lördags då vi firade min man som fyllde år och jag stod för matlagningen medans han tog det lugnt och njöt av ett glas bubblande mosserande rose vin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.