Dessa små och söta pajer var riktigt goda. Finriv citron skalet och pressa ut saften. Koka upp citronskal, citronsaft, 1 dl socker och smör tills allt har löst upp sig. Vispa ägg och 1 dl socker poröst
Inte en droppe olja och ändå så gott. Marinaden använde jag till fläskfilé som grillades och det snälla köttet fick en rejäl smakkick efter några timmars marinerande
Det här var ett första försök och det lär bli många fler. Jag har alltid varit barnsligt förtjust i citronmarängpaj, men är den spetsad med massor av passionsfrukt då går jag i spinn
Det blir en avvägd fruktig smoothie som ändå är både frisk och mättande. Den passar perfekt som ett gott och nyttigt mellanmål nu när sommaren närmar sig
Jag hittade isglassformar på Ica för ett par dagar sedan, och idag blev det invigning. En härligt läskande isglass med smak av hallon och persika bjöds det på till efterrätt ute i Brån idag
Är just nu på semester i Övik och hälsar på svärfamiljen. ) Söt, syrlig och även snål på kalorier. Blanda alla ingredienser till degen och tryck ut i en pajform
Lite sött och lite surt det är ju en väldans fin kombination det. Och när det är sådär löjligt enkelt att man med de två sakerna få en himlans god efterrätt
Blanda ihop vetemjöl och smör till pajdegen, gärna i matberedare. Blanda då vatten, socker, majsstärkelse, pressad citron och rivet citronskal i en kastrull
Blanda mjöl, socker och salt i en bunke eller matberedare. Skär i smöret i små bitar och kör i matberedaren tills det påminner om sand, alternativt nyp ihop med fingrarna
Värm smör, honung och lite salt i en stekpanna. När det precis börjar bubbla, tillsätt persikorna och fräs runt tills de är genomvarma och såsen blivit lite brun
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.