Som ni nog har märkt har jag tagit ett uppehåll från bloggen under sommaren, men nu är jag tillbaka med ny energi och med lite mer tid för bakning och matlagning
Igår kunde jag plocka av de första mogna persikorna på vårt inte så stora persikoträd. Det har blivit hur mycket frukt som helst men eftersom trädet inte är så stort har naturen anpassat persikorna och gjort dem inte större än plommon
Den här härliga kokboken finns just nu i mitt hem. Den heter Husmorsorna - The ultimate köksalmanacka och är skriven av Emma Hamberg och Anette Rosvall
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i formen i ugnen, strö sedan i Farin och lägg på persikorna. Vispa ihop kaksmeten (de övriga ingredienserna) och slå i formen med persikorna
Sätt ugnen på 175º. Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma och rör ner i äggsmeten
Hacka samman margarin, vetemjöl, bakpulver, och socker till en grynig massa tryck ut degen i en pajform så det blir en jämn botten som går upp en bit på kanterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.