Lägg ett lager (i en ugnsfast from) medpotatisen och gräddblandningen och sedan hälften av köttfärsen, gör ytterligare ett lager av varje, avsluta medpotatisblandningen
Strö över persilja vid serveringen. 300 g köttfärs. 12 dl vatten. 1300 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persiljaFräs färsen smulig i en gryta med smör. 1Lägg ner allt i grytan och tillsätt, vatten, fond, salt, peppar och soja. Låt koka i 15–20 minuter tills potatisenär mjuk
Penslamedglazen några gånger under stek- eller grilltiden. 1 Lägg potatisen på en ugnsplåt och ringla över olja, timjan och flingsalt. Låt stå i ugnen i ca 25 minuter. Använd gärna stektermometer, fläskfilén är perfekt vid 70 grader. Coleslaw 1 Blanda vitkålenmed morot, vinäger och salt. 2 Servera fläskfilén medden rostade potatisen, coleslaw och rucola. Glaze 1 Blanda alla ingredienserna. 1 kg färskpotatis. 1 dl honungsglaze (färdig eller enligt receptet nedan). 1 grovt riven morot
Midsommarafton i fredags var i det närmaste epik med mängder med skratt, fantastisk mat, berusande dryck, dans kring midsommarstången, lekar med skratt som får en att kikna, dans långt in på natten och ett iskallt morgondopp i det blå
Persiljejärpar, en riktig gammal husmansklassiker i det svenska köket. svensk husmanskost,. Härligt saftiga och smakrika järparmed mycket kruspersilja och en krämig gräddsåsär svårslaget på middagsbordet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.