Stycka upp kycklingen i delar och bryn i stekpanna med lite smör. Lägg därefter ner kycklingen i gjutjärnspannan och häll över grädden, vatten och mango chutney
4 Kyckling 900 g fast potatis 2 rödlökar 2 förkokta majskolvar 2 msk olivolja salt och peppar 4 kycklingklubbor 250 g körsbärstomater 1/2 dl balsamvinäger Citron- och persiljehack 1 citron 1/2 kruka persilja Vitlökskräm 2 dl smetana 1 vitlöksklyfta salt och peppar Lägg till i inköpslistan
)(Ugnsformen ska vara så stor att kycklinglårfiléerna får plats i ett lager, detta för att de ska täckas av blandningen man häller över i kommande steg
Kycklingkebab. Skär kycklingen, paprikorna och löken i strimlor. 600 g kycklingfilé. 1600 g kycklingfilé 3 paprikor (mixa gärna olika färger) 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 2 lime 2 msk shawarmakrydda 3 msk olja (olivolja eller neutral olja funkar) salt peppar
Stycka kycklingen (de delar av kycklingen som blir över kan användas för att göra buljong). Lägg alla delar från kycklingen i en ugnsfastform med lock, gärna gjutjärn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.