1 dl
mango chutney (hälften till grytan och hälften till servering)
koriander, hackad
1 st
Majskyckling 2 st gula lökar 2 st potatisar 2 st morötter 2 st röda äpplen, söta 4 st vitlöksklyftor 3 dl grädde 1 msk ingefära, riven 5 st kardemummakärnor, hela 1 dl vatten 1 tsk garam masala 2 tsk currypulver salt och peppar, efter smak 1 dl mango chutney (hälften till grytan och hälften till servering) koriander, hackad
4 1 rödlök 4 minutfiléer av kyckling 1 msk olja salt och peppar 3 tomater 1 msk dragon 2 dl vispgrädde 1 vitlöksklyfta 1 msk senap, gärna dijonsenap 1 msk kinesisk soja 4 port ris eller annat gryn 1/2 ask gräslök (à 20 g) Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
4 1 färsk kyckling (à ca 1,3 kg) 3 gula lökar 2 vitlöksklyftor 2 lime 2 msk olja 1 tsk spiskummin 1 tsk salt 1 krm peppar 5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond) 1/2 g saffran 1 knippe bladpersilja 1 granatäpple Till servering bulgur stekta skivor aubergine Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Tillsätt grädden samt mjölken och strö över lök samt bacon. Tillsätt olivolja och värm upp stekpannan. Lägg tillbaka kycklingen i en ugnsform (i storlek som en halv ugnsplåt) eller panna med höga kanter
Koka snabbt upp creme fraiche, gräddeoch färskost med kryddorna, buljong, vin och häll över. Finhacka lök och vitlök och skiva champinjonerna, fräs i smör
Smaka av med salt, peppar och någon matsked olivolja gärna med citronsmak. Blanda med pressad vitlöksklyfta,turkisk yoghurt el avrunnen naturell yoghurt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.