Persiskt ris med tadig
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 dl basmatiris
  • 12 msk smör
  • 11 dl naturell yoghurt
  • 10,5 påse saffran (0,25 g)
  • 1 salt
  • 14 dl basmatiris 2 msk smör 1 dl naturell yoghurt 0,5 påse saffran (0,25 g) saltKoka upp 2 liter saltat vatten i en stor teflonkastrull. Lägg i riset och koka i 7–8 minuter tills riskornen är nästan mjuka. Det är viktigt att det finns en aningen hård kärna kvar i riskornen. Sila av riset. Sätt kastrullen på medelhög värme på spisen. Lägg i 1 matsked smör, yoghurten och saffranet och blanda runt ett par varv med en sked. Häll tillbaka riset – utan att röra om – och sätt på ett lock. Smält resten av smöret i en liten kastrull. Blanda ner 3 matskedar vatten och häll blandningen jämnt över riset när det har kokat i 5 minuter. Sätt på locket igen och sänk samtidigt plattan till låg värme. Låt ångkoka i 40 minuter och vänd därefter riset upp och ner på ett fat.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.