114 digestivekex
100 g smör 300 g Marabou vit choklad 600 g Philadelphia Original 2 dl strösocker 2 dl vispgrädde 1 st Marabou Dubbelnougat 100 g hallon eller valfria färska bärvitt chokladströssel
1600 g Philadelphia Original. 11 st Marabou Dubbelnougat. 1100 g hallon eller valfria färskabär. 114 digestivekex 100 g smör 300 g Marabou vit choklad 600 g Philadelphia Original 2 dl strösocker 2 dl vispgrädde 1 st Marabou Dubbelnougat 100 g hallon eller valfria färskabärvitt chokladströssel
500 g Philadelphia Classic Naturell , rumstempererad. 150 g vaniljkex 70 g osaltat smör 500 g Philadelphia Classic Naturell , rumstempererad2 dl vispgrädde 4 gelatinblad 60 g 3 msk florsocker 1 äggvita 1 citron 1 lime ev små marshmallows till garnering
Toppa med valfria färskabär Gluten- och sockerfri chokladtårta medfärskabär. Den här chokladbottnen som är riktigt lätt och porös är bakad på mandelmjöl och innehåller heller inget socker utan är sötad med dadlar, alltså en tårta som är helt gluten- och sockerfri
Dela den färdiga botten i två lika stora bitar och lossa bottnarna, från bakplåtspappret, med hjälp av ex-vis ett styvt tallriksunderlägg i plast som ”förs in under”
Det är inte så många av er som ger sig tillkänna - förutom några trogna som brukar kommentera -men jag kan ju se och förundras över att jag har läsare från alla möjliga hörn i världen
Vi hade gäster på besök igår och som vanligt brukar jag försöka passa på att baka ”lite extra” att båda bjuda på och skicka med gästerna lite hem… Det brukar alltid vara uppskattat och så slipper jag ha kvar en hel massa fika som ingen riktigt orkar äta upp
Dekorera medfärskabärochcitronmeliss-blad. Jag använde en stjärn-tylloch en spritspåse men det går lika bra att använda en fryspåse eller en strut av bakplåtspapper
Solen skiner - äntligen. Nu är det snart dags för midsommar och jag tänkte passa på att tipsa om en riktigt härlig sommardessert som du kan toppa med dina favoritbär
Då åt vi - förutom bl a kokosjordgubbssmoothie och nygjord mysli - även de här pannkakorna. Låt svälla minst en halvtimme i rumstemperatur - eller i kyl över natt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.