1 kg
snabbt förvälda blandade grönsaker tex morot, palsternacka, smålökar, och blomkål
12 dl
ättika
14 dl
strösocker
16 dl
vatten
11 tsk
senapsfrön
12 st
lagerblad
11 kg
snabbt förvälda blandade grönsaker tex morot, palsternacka, smålökar, och blomkål 2 dl ättika 4 dl strösocker 6 dl vatten 1 tsk senapsfrön 2 st lagerbladLägg grönsakerna och kryddorna i en glasburk. Rör ihop lagen eller koka ihop den och låt svalna. Häll över grönsakerna och låt stå minst ett par dygn i kylen.
Pickladegrönsaker är gott och ha i kylskåpet eftersom de passar som tillbehörtill det mesta. Jag använde blomkål och broccolii detta recept, men du kan med fördel byta en del av grönsakernatill morotsstavar, lök eller vitlök om du vill
Lägg tillsammans med strimladchilii en väl rengjord glasburk och slå på den heta lagen. Halvera fänkålen, skär bort toppen på dem och strimla resten fint
Skiva morot och ½ fänkål tunt, gärna på mandolin. Häll av vattnet och spola av löken i kallt vatten. Lägg 250 g röd steklök i en skål och häll på kokande vatten och låt stå 1 minut. Koka upp 1/2 dl ättiksprit, 12%, 1 dl strösocker och 1 1/2 dl vatten i en kastrull, och låt kallna i vattenbad. Tillsättgrönsakerna, rör om och låt stå i kylen iminst 1 timme. 5 dl ättiksprit
Lägg grönsakernaikonserveringsburk av glas och häll på den heta lagen. Ansa och skala grönsakerna. Tänk på att skära de som har kortast koktidi större bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.