Ingredienser Portioner: 8 1 blomkålshuvud 1 liten fänkål 4 små morötter 1 palsternacka 1 rödlök 2 dl strösocker 3 dl vatten 1 dl ättiksprit 2 stjärnanis 1 kanelstång 1 liten bit färsk skalad ingefära Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Pickladegrönsaker är gott och ha i kylskåpet eftersom de passar som tillbehör till det mesta. Jag använde blomkål och broccoli i detta recept, men du kan med fördel byta en del av grönsakerna till morotsstavar, lök eller vitlök om du vill
Ättiksstinna och krispiga grönsaker funkar till ALLT. Med tanke på det, är det ju konstigt att jag inte har picklat egna grönsaker förrän alldeles nyligen
Häll över grönsakerna och låt stå minst ett par dygn i kylen. 1 kg snabbt förvälda blandade grönsaker tex morot, palsternacka, smålökar, och blomkål. 11 kg snabbt förvälda blandade grönsaker tex morot, palsternacka, smålökar, och blomkål 2 dl ättika 4 dl strösocker 6 dl vatten 1 tsk senapsfrön 2 st lagerbladLägg grönsakerna och kryddorna i en glasburk
Ta bort skalet och skär grönsakerna. I en stor glasskål lägger du i grönsakerna och vitlöken. I en annan skål blanda vatten, salt, ättika och häll sedan lagen över grönsakerna
Ansa alla grönsakerna och skär i mindre bitar. Tillsätt grönsakerna och låt det hela koka upp. 1. 2. Koka upp ättika, vatten och socker med ingefära, vitlök, chili och pepparrot
Ansa och skala grönsakerna. Lägg grönsakerna i konserveringsburk av glas och häll på den heta lagen. ca 600 g blandade grönsaker, t ex morot, stjälkselleri, persiljerot, blomkål, gulbeta, salladslök, potatis och squash
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.